Maria Teresa Tosi

Formator şi Supervizor în Analiză Tranzacţională în psihoterapie (TSTA-P)

Maria Teresa (Resi) Tosi locuiește la Roma și lucrează ca psihoterapeut, trainer și supervizor în analiză tranzacțională.

Ea a contribuit în mod special la teoria AT dezvoltând teoria scriptului narativ. A publicat articole în TAJ (Transactional Analysis Journal), precum și în diferite cărți.

Maria Teresa Tosi a primit Medalia de Aur EATA în anul 2013 pentru contribuții excepționale aduse comunității EATA: Resi a fost președintele EATA (European Association for Transactional Analysis), vicepreședinte al EATA, președinte al PTSC (comitetul pentru standarde în training) și președinte al comitetului de cercetare EATA.

Resi a fost numită recent coordonator TEW EATA (examen certificare PTSTA), începând de la 1 ianuarie 2020.

Ea este în prezent interesată în mod special de dialogul dintre cercetarea contemporană în psihoterapie, constatările teoretice și analiza tranzacțională.


Activități susţinute de Maria Teresa Tosi:
"Sesiuni de supervizare (pregătire TSTA)" (Conferință: Sâmbătă, 26 octombrie, 16.00 - 18.00)
"Masă rotundă: "Reziliență și vitalitate. Factori semnificativi"" (Conferință: Duminică, 27 octombrie, 09.30 - 11.00)
"Scenariul de viață și etapele de viață: provocări și resurse" (Conferință: Duminică, 27 octombrie, 11.30 - 13.15)
"O viziune despre moralitate din perspectiva dezvoltării. Implicații în munca terapeutică" (Conferință: Duminică, 27 octombrie, 14.45 - 16.30)
"Vitalitatea, pierdută și regăsită: tratamentul tulburărilor de personalitate dependentă și evitantă" (Postconferinţă: Luni, 28 octombrie, 09.30 - 18.00)