Atât hiper-stimularea îndelungată, cât și hipo-stimularea îndelungată a sistemului nervos riscă să blocheze individul în stări fiziologice din care relaționarea și integrarea evenimentelor nu mai sunt posibile. Workshopul va permite discutarea importanței teoriilor contemporane neuro-bio-psiholgice și rolul lor în lucrul terapeutic. Va fi posibilă învățarea în timp real a cum să (ne) interpretăm semnalele neurofiziologice pentru a ne modula intervențiile terapeutice, în scopul deblocării potențialului universal pentru vindecare. Aceste informații sunt utile atât pentru lucrul personal, cât și pentru lucrul cu clienți.
Modalitatea de lucru propusă constă în prezentare 60 de minute (video-proiector), urmată de lucru experiențial în grupuri mici.
Workshopul se adresează practicienilor interesați din toate domeniile AT-ului, cu aplicație predominantă în psihoterapie/consiliere la nivel mediu/avansat.
Relevanța lui pentru tema conferinței se leagă de faptul că face referire la hiper- și hipo-stimulare. Ioana a observat în practică faptul că aproape fiecare simptom cu care mergem la terapie sau pe care îl întâlnim la clienții noștri ar putea fi înțeles ca o stagnare în prea multa stimulare, în prea puțină, sau într-o stimulare incompatibilă cu nevoile particulare ale individului. Când lucrăm terapeutic cu emoțiile și stările fiziologice, punctând fiecare pas și micro-pas al procesului, se obține un reglaj de finețe al sistemului nervos autonom, capabil să mobilizeze spontan resursele pierdute prin adaptarea îndelungată la un mediu emoțional neprielnic.