Cum ne putem antrena mintea pentru a accepta schimbarea?

Mihaela Brînzoi (Analist Tranzacțional în supervizare în domeniul organizațional, Consultant organizațional, Trainer)

Conferință: Duminică, 27 octombrie, 14.45 - 16.30

Știm că schimbarea este un proces în care ne implicăm în mod voluntar inspirați de perspectiva unor noi rezultate. Și din acel moment ne simțim încurajați să modelăm trăsături care ne ancorează într-o creștere personală și profesională consistentă și continuă.

O realitate la care poate nu reflectăm suficient este că deși întotdeauna avem posibilitatea să alegem pentru noi înșine, nu întotdeauna ceea ce alegem ne asigură rezultatul pe care ni-l dorim cu adevărat. Și mai mult, nu întotdeauna consecințele alegerilor noastre susțin dezvoltarea noastră.

În acest workshop Mihaela îi invită pe participanți să exploreze felul cum convingerile și trările personale ne țin blocați în rutine lipsite de perspectivă și vitalitate și totodată să afle alternativele disponibile pentru a facilita tranziția spre capacitatea de a gîndi pentru sine și de a lua decizii de schimbare asumate.

Care sînt convingerile mele dominante și cum mă ajută ele în munca mea? Ce anume neglijez cînd vreau să fac schimbări în echipa mea fără să fiu conștient de asta? Ce pot face, ca lider, pentru a crește șansele unei intenții de schimbare să devină realitate?

Mihaela îi așteaptă pe participanți să lucreze împreună într-un cadru de respect reciproc și curiozitate în care se va alterna lucrul în grupuri mici cu dialogul teoretic în grupul mare.

Conceptele folosite vor fi desconsiderarea și comportamentele pasivității (Schiff A., Schiff J., 1971), însoțite de BARs definit de Julie Hay și sistemul racket (Erskine R., Zalcman M., 1979).

Acest workshop poate fi relevant pentru profesioniști din HR, recrutare, antreprenoriat, project management, leadership, ONG-uri, din domeniul educațional, traineri, consultanți, coachi, celor implicați în procese de învățare și responsabilizare organizațională.