Daniela Simache

Analist Tranzacțional Certificat în psihoterapie (CTA-P)

Daniela Simache este psiholog clinician principal (supervizor), trainer CNFPA și formator în domeniul prevenirii și terapiei dependențelor. A realizat traininguri și formări în terapia cognitiv-comportamentală, gestalt terapie și terapie integrativă.

Lucrează cu adolescenți și adulți în format individual, de cuplu și de grup.

Are o experiență de 20 de ani ca psiholog în ONG-uri, în sistemul medical de stat și apoi în practică privată, precum și 15 ani de experiență în activitatea de cercetare și 5 ani de asistent universitar. Este doctor în psihologie cu teza „Aspecte ale comunicării la tinerii consumatori de droguri” (2009) și autoare (singură sau în colaborare) a mai multor lucrări și comunicări științifice despre comunicare și integrare socială, educație alternativă, marginalizare și devianță. În octombrie 2008 a înființat împreună cu Sorina Vrană clinica Esential Psy.

Este membră a comunității AT din 2002. A participat la diferite activități și proiecte ale asociației, cum ar fi Saloane Nationale de Psihologie 2005 – 2007, conferințe naționale, Comisia Profesională ARAT, a fost reprezentant la Comisia Profesionala a FRP, a participat la ARAT Summit 1.0.

Stilul său de lucru este bazat pe principiile AT relațional și pe Școala redeciziei. Practica sa profesională este concentrată pe creșterea conștientizării asupra autonomiei și capacității de autodeterminare a fiecărei persoane. Consideră vitalitatea ființei drept o manifestare firească a energiei pe care acesta o deține, o descoperă sau și-o poate genera.


Activități susţinute de Daniela Simache:
"De la dependență la autonomie. Unde este energia?" (Conferință: Sâmbătă, 26 octombrie, 14.00 - 15.45)